2 dagar kvar

Åh, vad skönt det var att vara hemma lite förra helgen!  Och att man lyckades överraska mamma var ju inte helt fel heller!!

Jag var ju sjukskriven fram till och med tisdagen, så i tisdags var jag med H´s klass på utflykt. KUL!!!
Vi var upp på Säliträdberget där dom har byggt upp 7 st vindkraftverk, kollade kanalen från Vådsjön, vaskade efter flintastenar i Vådsjön (Hampus hittade en jättefin!!) samt kollade in Jobsarbotallen.



Här tar vi lite välbehövlig paus med vatten ur en källa. Kallt och gott!!


Dags för lunch. Det var sallad, macka och korvgrillning.


Sammanlagt var det 7 st.


Dags att leta Flintastenar i Vådsjön (fantastiskt ställe för övrigt!). H tog självklart av sig skorna för att komma längre ut och nu är han jätteförkyld. Fast han hittade fina stenar!

I onsdags jobbade jag på Arenan igen. Över lunch och på match. Mellan 10-21 jobbade jag, men tiden går fort när man har kul! Roligast var det på kvällen när jag stod i "min" bar igen! Det var många stammisar som kom och berättade att dom hade saknat mig! Kul!!!

Sen har jag vart på GG tors och fre. Gissa om jag var nöjd med torsdagen!? Den nya bc:n var där, Johan.
På eftermiddagen frågade han mig varför JAG ska sluta. Han kunde inte begripa hur jag inte kunde få fortsatt tjänst. Han märkte ju hur alla kom till mig och frågade om saker och ting.
Jag svarade att jag hade blivit tillfrågad om hans tjänst, men tackat nej till  Dala-Järna så jag blev utan tjänst.
Jaha, svarade han bara. DET tyckte jag var kul!
Hur kan vara butikschef i 4 dagar och bara sitta på rumpan en hel dag och kolla mail, leka med sin nya mobil, kolla internet m.m.????
Borde man inte intressera sig för butiken?? Jag har helt ändrat uppfattning om honom. Det där verkar vara en siffernisse som inte kommer stå i butiken och sälja. Stackars Leksand!

H var hemma igår eftersom han blev dunderförkyld. Stackarn, går och snörvlar och nyser och hostar.

Idag känns det bättre i handleden, har haft väldigt ont tors och fre. Ska röntga handen på tisdag, vi får väl se om det ger något.

B var dum nog och sa till H att han skulle få 1:- / kotte som han plockade upp från vägen (efter kryptallen som vi tog bort). Han plockade ihop 166st på 20 min!! Snacka om hög timpenning för en 10-åring!!

nu börjar det blåsa upp till storm här uppe. Då är det skönt att vara inne och elda lite!

Linda (från Arenan) är på väg ut. Vi ska gå igenom säsongen och kolla vilka dagar jag kan jobba. Så jag vet vilka dagar jag ska tacka nej till när dagis och trol GG ringer.

Vi hörs!!!
Kram på er!!

Mariestad

Hallå!!
Är nu i Mariestad hos mam & pap. Kunde inte skriva om det tidigare eftersom det var en överraskning.
Mamma visste inget.

Men först ett kort på H och pingisjonglering


Mamma fick en födelsedagspresent av pappa i förskott. Hon fick ett tandemhopp!! Kul!
Vi for direkt till Karlsborg för att titta. Gissa om hon blev överraskad! Hon visste inte att hon skulle hoppa, än mindre att vi skulle komma.


Här har vi kommit och mamma väntar på att hon ska få klartecken på att gå och byta om.

Färdigklädd och det börjar närma sig!


Här ska dom kliva på planet.


Redo för landning!!


Landat!! Hela!!


Stålmormor har landat!!!

Fort gick det!!
Men vad lycklig hon var! Hon skulle gärna göra det igen.

Sen for vi iväg till M-stad och åt lite äppelpaj. Åkte och handla och åt lite Kina-mat. Nu sitter vi och pratar och bara myser.
Härligt att vara hemma lite!!!!

Kram på er!!!

Sjukskriven

Japp! Jag sjukskrev mig 1 vecka för inflammationen i armen.

Natten mellan mån och tis vaknade jag vid 2, och det bara sprängde i hela underarmen. Jag kunde inte ens lyfta på den för det gjorde så ont. Tog en Ipren och slumrade om.
Ringde VC och for till jobbet. Då kändes det ganska ok i armen.
Frågade VC, när dom ringde, hur det kan sprida sig från handleden upp ända till armbågen. Hon frågade vad jag gjort i helgen och jag berättade att jag jobbat på Arenan med att bära mat och disk.
-Där har du svaret, sa hon. Det kommer 2-3 dagar efteråt. Vill du bli bra i armen ska du åka hem och bara ta det lugnt 1 vecka. Låt medicinen ha en chans att verka. Sagt och gjort!
Jag sjukskrev mig en vecka och åkte hem.

Är LITE rastlös. Jag är ju inte sjuk! Men kan ändå inte göra så mycket för då börjar det värka igen. H tycker det är skönt i alla fall!!

Var in med H till frissan idag.

Så här stilig blev han!! Fast jag hade helst velat ta bort färgen till skolfotograferingen i morgon, men han ska absolut ha det kvar.

Fröken berättade idag att han var så duktig på engelska- och svenska-förhören! Alla rätt hittills. KUL!!
Men vardagen börjar komma i kapp. Det är tydligen mycket: Jag tänker inte göra det!, jag vill inte göra det! m.m. i skolan. Hoppas att dom får bukt med det. Hemma har det gått jättebra.
Han har börjat spela pingis i skolan och tycker att det är jättekul! Men idag hade han blivit förbannad och tagit sönder en boll.
Så vi fick köpa nya pingisbollar som vi drar av från hans månadspeng.

Nej, nu måste jag få i säng honom!
Vi hörs och syns!!!
Kraaam

Sjuk idag, och igår, och i förrgår

Jaha, då har man haft rännskita i 3 dagar! Men nu mår jag bättre!!

Det var självklart kaos i torsdags när vi skulle servera lunch för 670 pers bara i våran restaurang. Normalt har vi haft vansinnigt mycket när det har vart 200 st där, så ni kan ju tänka er....

Fredagen flöt på mycket bättre då vi satte Fred på att bara kolla maten och fylla på den.

Lördagen vaknade jag och frös så ini bomben. Iväg till Arenan. H var hos farmor & farfar. Dom skulle ut i skogen och plocka lingon. Gick på toa och var så himla lös i magen. Tillfälligt, tänkte jag. Men INTE!!!
Ju mer dagen gick desto värre blev det.
Jag höll på att svimma när jag stod i kassan. Hann precis kasta mig in i diskrummet och köra huvudet mellan bena innan det svartna. Jag frös och hade skitont i rygg och axlar, så typiska febertecken (i allafall på mig).
Vid 14.30 pallade jag inte längre. Då hade jag precis hällt ut en hel mugg med kaffe i soporna (normalt ska det hällas ut i en hink tillsammans med all annan vätska). Då åkte jag hem.

Kröp ner under täcket med kläder och allt. Åh, vad skönt!! H såg ju så klart bilen och ville komma in. Men han och Anders var så duktiga när jag förklarat att jag var sjuk. Dom höll sig ute och lekte.

I går satt jag ner mest hela dagen, vågade knappt röra mig.
Så fort jag gick någonstans så var jag tvungen att springa på toa. Så nu måste jag verkligen ha rensat tarmen!!

På erftermiddagen kom jag på att jag skulle läsa biverkningarna på medicinen jag började äta i fedags morse:
Diclofenac.
"Besvär från magtarmkanalen kan uppkomma vid början av behandlingen. Problemen försvinner normalt inom några dagar"
Jaha! Där fick jag förklaringen! Diclofenac fick jag mot en inflammation i handleden som jag haft i ca 2 månader och som inte vill ge sig.

Idag skulle jag vart på GG, men ringde och sjukskrev mig. Tur var väl det för jag mådde inget bra alls i morse. Men nu känner jag mig mycket bättre, så i morrn ska jag jobba.

Läste ut en bok idag av Magdalena Graaf: "Det ska bli mig ett sant nöje att döda dig". Den var skitbra! Hon har verkligen inte haft det lätt! Läs den om ni får tillfälle.

Ikväll har jag pallrat mig iväg på föräldramöte. Det gick jättebra. H var själv hemma.
H´s klass får en egen hemsida! Hemsidan finns där men den har inte kommit igång än, KUL!!!
www.brasken.se/fyran  Gå in om ni hinner!!!

Nu ska jag fika lite så jag kan ta medicinen.
 
GODNATT!!!

Splittrad

LITE trött i fötterna. Men glad ändå!!

Var på Arenan och förberedde för vävmässan som ska vara i helgen.
70 !! bussar är tydligen på väg hit. Som dom har fått reda på i alla fall. Är dom bussarna fulla så är bara det 3640 st personer som ska in och kika och fika och äta. Sen har vi alla bilburna också. Tydligen är vävmässan något väldigt stort.
Det öppnar i morgon så vi får väl se då hur stort det är. KUL!!!
I morgon ska jag jobba mellan ca 11-22. Dom har middag för 800 pers på kvällen + modevisning. Spännande!

Var till BUM med H i går. Allt kanon. Eftersom han gått upp till 36 så är det ingen fara med vikten längre. Skönt!!
H var på elevrådsmöte i Leksand i dag. Tillsammans med alla representanter från alla skolor i Leksands kommun. Dom skulle diskutera vad som kunde göras bättre för alla elever inom kommunen.
Jag frågade H hur det hade vart. Bra, sa han, men jag fick ont i huvudet. För när en pratade där så pratade en annan där och sen visste jag inte vem jag skulle lyssna på.
SJÄLVKLART!! Vad tänkte vi på!!?? Det är ju så korkat att vi inte tänkte på att för en ADHD-person så flyter ju allt samman när det kommer från olika håll. Det är klart att inte tabletten kan ta bort alla symtom. Han kan ju faktiskt koncentreara sig bättre, men för det kan det ju bli jobbigt när han sitter i en grupp.
Man lär så länge man lever!

LISA JAG SAKNAR DIG!!!! Tänk om 1 år, då kan du få jobba med mig på Arenan och stå i baren eller jobba i logerna med Sofie. Kul!! OM DU VILL!! På lov och sånt alltså!

Nu har jag eldat sen jag kom hem och kommit upp till 26 grader. SKÖÖÖNT!!!!

KUL!! Leksand leder över Mora med 2-1 efter 2 perioder. Hoppas dom vinner, det behöver dom!!! Kul för Läcken, han är tydligen grym i kassen i dag.

Vi hörs & syns!!
Kramar

Läsa framtiden?

Tänk om man kunde läsa framtiden!!!
Jag vill veta vad som händer med jobb m.m. framöver. Skitjobbigt att allt är så ovisst. Tur att jag har Arenan i alla fall.
Idag började dom ringa från dagisen. 2 dagar uppbokade, 1 i oktober & 1 i november. Jag vet att dom kommer börja ringa när jag väl slutat.

Ja, vi kom iväg och spelade lite långgolf.


Hampus startklar och Anders håller på och radar upp bollarna.


Hampus svingar för glatta livet.

B var skitduktig på att slå bollar!!!

Efter golfen så åkte jag och pojkarna in på Noret och handla. Då gjorde dom reklam för Wall.e.


H och jag ska gå på den filmen i morgon. Film ses bäst på BIO!!!!!

H har fått skitont i fötterna. Tydligen (enligt läkare igår) har han trampat ner fotvalvet. Stackarn, han kan knappt gå.

Jaha, nu har jag morgondagen kvar på GG denna veckan, sen är jag ledig därifrån i 1 vecka. Gud, vad skönt!!!
Det känns bara jobbigt nu när man vet att man måste sluta. Men jag gör det jag ska. Idag har jag skyltat om i uterummet och ska fortsätta i morgon om jag hinner.

På måndag är jag ledig eftersom jag jobbar i morgon.
Tisdag ska vi till BUM med H´s mage och väga och mäta.
Ons, tors, fre & lör ska jag jobba på vävmässan på Arenan. Det blir lååånga dagar. Minst 10 timmar/dag. Men det ska bli kul!

OBS!!!!!
Om det är någon av våra bekanta som läser bloggen och vill köpa jultidningar så gå gärna in på :
www.jultidningsforlaget.se eller på
www.femforlag.se  , där kan ni kolla vad ni vill ha och sedan skicka mail . [email protected].
Hampus hälsar och tackar!!!

Nu ska jag fortsätta läsa Liza Marklunds "Livstid". Den verkar kanon!!

Ha det bra allihop!!!
Kramar

RSS 2.0